Rafaela från Cypern har stora planer för EU

bild (1)

För några månader sedan var vi i Strasbourg, en resa ni kan läsa om lite längre ner. Inne på Europaparlamentet träffade vi en 18-årig tjej, Rafaela från Cypern. Vi ställde några frågor till henne angående hennes engagemang i EU.

Rafaela går på den cypiotiska motsvarigheten till gymnasium i Cypern. Hon har alltid intresserat sig för den europeiska unionen och då hon började engagera sig som 16-åring blev det genast hennes nya passion.

För något år sedan deltog Rafaela i ett utbytesprogram där hon fick åka till Storbritannien och senare vara värd för en tysk student. Det var här som hennes intresse för europeiska relationer införlivades. Rafaela menar att den europeiska unionen har större inverkan på våra liv än vad vi tror och därför är det viktigt att vara involverad i de beslut som fattas. Hon menar också att vi alla är europeiska medborgare som bör känna eller skapa mer gemenskap än vad vi har idag. Något hon jobbar hårt för.

För att involveras i beslutsfattandet, tog Rafaela plats i the European Youth Parliament. Här hade hon väldigt varierande uppgifter, allt från att diskutera islamofobi och miljö i utskotten till att agera journalist, sprida evenemang gällande parlamentet och även organisera dessa.

Om 10 år ser Rafaela sig själv som en hårt arbetande karriärskvinna, helst med ett EU-relaterat jobb, antingen som advokat eller domare. Med en framtid inom juridiken hoppas hon vara en bidragande kraft för få slut på allt hat som finns i världen, framförallt det som tar form i rasism och olika sorters extremism. Hennes ideal-Europa är där alla är medvetna om sina rättigheter men även begränsningar. Europa ska vara en plats där man respekterar varandra oavsett etnisk bakgrund och där folk inser att det inte spelar någon roll hur olika vi är. Hon menar att vi alla är européer och att vi gemensamt kan dra nytta av varandras olikheter och på så sätt skapa ett bättre Europa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s