Cecilia Malmström firar jul

Julen närmar sig med stormsteg – även för Sveriges Europakommissionär. Vi har ställt några frågor om julen till Cecilia Malmström, Sveriges EU-kommissionär sedan 2010 med ansvar för EU:s inrikesfrågor.

Cecilia Malmström ansvarar för bland annat unionens polisiära samarbete, hon är folkpartist, statsvetare och före detta EU-minister. Cecilia har under sin tidiga uppväxt bott i både Frankrike och Göteborg, dock har hon även bott på andra platser i Europa. Cecilia menar att det är dessa varierande miljöer som har präglat hennes engagemang för Europa.

Vad hon önskar sig i julklapp i år är böcker, något hon faktiskt brukar önska sig. Dock behöver Cecilia ett par nya skidbyxor, så detta passade hon på att lägga till på önskelistan. Fira jul gör hon i Göteborg med föräldrar, svärfar, syskon och syskonbarn och på annandagen åker hon till Malmö för att fira med sin stora och härliga skånska släkt.

När det är dags för julbordet fyller Cecilia tallriken med sin svärfars grönsakspaté och revbensspjäll, något hon tycker mycket om. Framåt kvällen väntar hon spänt på tomten som hon inte alls tror är någon utklädd skojare. I alla fall så är det inget hon borde tro ifall hon vill ha sina nya skidbyxor.

När vi frågade Cecilia vad hon hade velat ge Europa i julklapp, svarade hon framtidstro. Den europeiska unionen har haft en del motgångar och kanske är det med detta som Cecilia motiverar sitt val av julklapp.

Då det är lite mer än en vecka kvar till nyår, hoppas vi på Easy EU att den europeiska unionen inleder 2013 med nya tag och nytt hopp, allt för att kunna fortsätta sitt arbete som en stark och hoppingivande union.

God jul och gott nytt år! Vi är tillbaka i januari.

Easy EU 2012-12-20

Cecilia Malmström

En kommentar

  1. Ping: Julledigt « Cecilia Malmström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s